Pastamaskiner til hjemmelavet pasta

At lave hjemmelavet pasta behøver ikke at være en langsommelig og indviklet proces, så længe man har en pastamaskine af god kvalitet. Man kan selvfølgelig vælge at købe en pastamaskine efter sit budget, for de fås faktisk lige fra omkring 200 kr. og helt op til flere tusinde kr. Prisen afhænger af, hvor god kvalitet maskinen er af og hvor meget pasta den skal kunne producere på tid.
Der findes 2 slags forskellige pastamaskiner: Manuelle pastamaskiner og elektriske pastamaskiner. Dem kan du læser meget mere om her.

Manuelle pastamaskiner
På de manuelle pastamaskiner er det ens egen råstyrke, der er motoren. På disse maskiner er der nemlig et håndtag, som man selv skal dreje rundt for rulle pastadejen. De manuelle pastamaskiner er derfor oftest de billigste, da man selv er ”motoren”.
En manuel pastamaskine er det bedste valg til forbrugeren, som ikke har brug for at lave særlig meget pasta ad gangen, eller hvis det er første gang man skal lave pasta.

Elektriske pastamaskiner
Inden for elektriske pastamaskiner findes der faktisk også 2 forskellige slags: fuldautomatiske pastamaskiner og semi-automatiske pastamaskiner.
De fuldautomatiske pastamaskiner har den fordel, at de selv blander pastadejen. Det eneste du selv skal gøre, er at tilsætte ingredienserne og derefter vil den helt selv ælte og udrulle dejen.
De semi-automatiske pastamaskiner kræver at du selv har blandet og æltet dejen, før den kommes i maskinen. Den har dog fordelen at den selv vil udrulle dejen uden du behøver at dreje i et håndtag.
De elektriske pastamaskiner er det bedste valg til forbrugeren, som skal lave pasta i store mængder. Det er en langt mere effektiv proces, end at man selv skal dreje på et håndtag.
De semi-automatiske pastamaskiner fås fra omkring 1000,- og opefter, og de fuldautomatiske fås for omkring 2500,- og opefter, hvis du ønsker en fornuftig kvalitet.

Hvilken pastamaskine skal man vælge?
Der findes mange forskellige mærker af pastamaskiner, men et par af dem, som kan anbefales er Imperia og Marcato.

Imperia startede på et lille håndværker værksted i 1932 og er siden da blevet et ret kendt mærke, som distribuerer pastamaskiner til hele verden. Imperia er i manges øjne lidt af et ikon inden for italiensk design og kvalitet.
Imperia pastamaskiner fås både som manuelle og elektiske maskiner og de fås helt ned fra omkring 100,- og helt op til omkring 2.700,-.

Marcato er også et rimelig anerkendt mærke inden for pastamaskiner. En af deres pastamaskiner, som har fået særlig positiv respons fra deres forbrugere er modellen, Atlas 150 mm. Det er en robust, manuel pastamaskine, som kan lave pasta i hele 10 forskellige størrelser fra 0,2 mm til 2 mm. Den er robust, da den kan spændes fast til bordpladen, så den står fuldstændig stabilt og sikkert.

At give sig i kast med hjemmelavet pasta er altså ikke helt så svært som mange tror og det kan gøres forholdsvist billigt med en pastamaskine, som egentlig ikke behøver koste alverden, hvis man vil prøve at lave det for første gang.