Et godt domænenavn giver flere kunder

Har du nogensinde tænkt på, at de store danske virksomheder alle har korte, præcise og sigende domænenavne?

 

Dette er bestemt ikke tilfældigt, men derimod en nøje planlagt strategi. Der er nemlig rigtigt mange penge i at have et godt domænenavn. Det signalerer i høj grad kvalitet og troværdighed i modsætning til lange og upræcise navne.

 

Derudover husker kunderne domænenavnet, hvilke gør det meget nemmere for dem næste gang de vil ind på hjemmesiden. Derfor er der også flere kunder, som vender tilbage gang efter gang. Har man et godt brand, forventes det ligeledes at hjemmesiden har det samme navn, hvorfor en del vil skrive navnet direkte i browserens url felt.

 

Det er synd at gå glip af de kunder, så det er bare med at få købt det rigtige domænenavn hurtigst muligt. De bedste domænenavne kan være ret dyre, da der er mange som opkøber de bedste domæner og sælger dem videre. Man kalder dem domænehajer, og det er i de fleste tilfælde helt lovligt.

 

Du kan dog muligvis have juridisk ret til et bestemt domæne, hvis det f.eks. er det præcise navn på dit firma eller dit eget navn. Få eventuelt hjælp fra en advokat til dette, da det rigtige domænenavn nemlig kan øge indtjeningen betydeligt.

 

 

Google elsker gode domænenavne

 

Et godt, kort og præcist domænenavn giver gladere kunder, da de ofte vender tilbage til siden igen grundet det nemme navn. Dette er et stort kvalitetstempel fra Google og bliver tillagt værdi inden for søgemaskineoptimering.

 

Hvorimod hvis du har et dårligt domænenavn, som ikke er sigende for din virksomhed risikere du at få de forkerte brugere ind på din hjemmeside. Disse brugere vil forlade siden hurtigt igen, hvilket Google vil tolke som et hint om din hjemmeside ikke er god kvalitet. Derfor vil Google helst ikke vise din side øverst i søgningerne, da Google lever af glade kunder.

 

Køb af domænenavn er derfor en vigtig ting for din virksomhed, som bestemt ikke skal skøjtes let hen over. Muligvis er det en af de aller vigtigste beslutninger, når det kommer til den online markedsføring.

 

 

Domænenavne er muligvis den vigtigste parameter i online markedsføring.

 

Man kan eventuelt sammenligne det lidt med beliggenhed for huse. Du kan ikke ændre beliggenheden, lige meget hvor lækkert du end laver huset. Så selvom du laver en fantastisk hjemmeside, er det bare skidt, hvis det er et langt og kedeligt domænenavn.

 

Og det er endnu være, hvis det er svært at stave til og også indeholder æøå. Derfor vælg nu det rigtige domænenavn, prisen vil komme mange gange igen i form af øget indtjening.

 

Og du kan være helt sikker på, at jo større din virksomhed vokser og jo mere kendt den bliver, jo dyrere bliver et godt matchende domænenavn. Der var en sag om TDC der skulle købe tdc.dk fra Thy Datacenter. Da TDC er en kæmpe på markedet, kunne Thy Datacenter jo godt regne ud, hvor stor en værdi det domænenavn havde for TDC.

 

Der er vidst aldrig kommet en præcis pris ud til offentligheden, men der er ingen tvivl om, at der blev betalt rigtigt godt for det domæne. Så hvis du eventuelt står og skal skifte navn på din virksomhed, så tjek lige om de gode relaterede domænenavne er optaget i forvejen.